Суспільство

Стартував «Децентралізаційний марафон» за участі 250 голів громад з усієї України

Нещодавно в Одесі під час ХІІ Українського муніципального форуму в присутності майже 250 голів громад з усіх регіонів України дано старт «Децентралізаційному марафону». Цю всеукраїнську акцію ініціювала Асоціація міст України з метою активізації та стимулювання процесу об’єднання й формування спроможних громад.

Про початок марафону урочисто оголосили віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Г.Зубко, перший заступник глави Адміністрації Президента України В.Ковальчук та голова Асоціації міст України київський міський голова В.Кличко.

Їхні підписи на символічному плакаті «1000 громад: на старт!» демонструють політичну волю різних гілок влади до реформування держави та свідчать про підтримку Асоціації міст України як безпосереднього учасника реалізації реформ із децентралізації влади.

«Децентралізаційний марафон» — це широкомасштабна акція, що охопить всі регіони України. Протягом півроку (з червня по грудень) у громадах відбудеться близько 1 000 виїзних заходів, які організують регіональні відділення Асоціації. Регіональні консультанти проінформують про переваги децентралізації, роз’яснять процеси та етапи об’єднання громад, проконсультують і допоможуть підготувати необхідні документи та проекти рішень. Важливим мотиваційним стимулом і чинником переконання в користі формування спроможних громад стане участь у марафоні керівників уже діючих об’єднаних територіальних громад та їхня розповідь про життя після об’єднання.

Акція проводиться в рамках Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), яку реалізує АМУ за підтримки USAID.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. бедные наши чи новникчки , запустил президент идею , как же теперь они воровать будут ? если народ всю власть и бабло забеерет и кинет их в русло трансфармаций , думаю подобное чувачки которые наворовали кучу бабла будут саботировать все что связаанно с децентрализацие ( й

Back to top button