Суспільство

Стерилізаційний центр для безпритульних тварин віддадуть Старікову (Фото)

Засідання робочої групи з розробки проекту «Програма охорони тваринного світу, регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у місті Чернігові на 2016-2020 роки» відбулося в Чернігівській міській раді.

Провів нараду заступник міського голови Олександр Кириченко; участь у засіданні взяли представники структурних підрозділів і комунальних підприємств міської ради, її депутати, а також представники зоозахисних громадських організацій та ініціативних груп, які активно займаються проблемами безпритульних тварин.

Як ми вже повідомляли, в Чернігові вже розпочалось будівництво пункту тимчасового утримання бездомних тварин. У цьому закладі одночасно зможуть перебувати 183 тварини. Протягом двох-трьох тижнів вони перебуватимуть у пункті, а після проведення стерилізації та вакцинації проти сказу відпускатимуться.

У міській раді запевняють, що будівельні роботи будуть обов’язково виконані цьогоріч. Зараз треба визначитись, яким буде цей заклад – комунальним підприємством чи громадською організацією. Під час обговорення зоозахисники висловили свої пропозиції і дійшли висновку, що оптимально, якщо це буде структурний підрозділ комунального підприємства міської ради.

Начальник управління житлово-комунального господарства міськради Ярослав Куц запропонував створити структурний підрозділ при комунальному підприємстві «Зеленбуд». Представники громадськості підтримали цю пропозицію одноголосно, але зазначили, що керівник цього підрозділу повинен бути активним зоозахисником, щоб тварини були дійсно в надійних руках.

Керівник КП «Зеленбуд» Роман Старіков також підтримав цю пропозицію, сказавши, що робота цього закладу здійснюватиметься прозоро та доступно для кожного мешканця нашого міста.

Фото Наталія Мойсеєнко

Ще статті по темі

Back to top button