Суспільство

Стратегічна сесія не зацікавила чернігівців

Міська влада прагне розробити нову стратегію Чернігова. Розпіарили проведення стратегічної сесії, запросили експертів і громадськість, однак захід особливою популярністю не користувався. Зала міської ради була напівпорожньою, серед присутніх бачили багатьох чиновників, що вже ставить під сумнів неупередженість і не гарантує балансу думок у такому важливому питанні. Адже, на думку експертів, влада не повинна нав’язувати громаді свого бачення розвитку міста.

-Стратегія не спускається згори. Вона має підніматися знизу. Якщо люди її розроблять, то її виконуватимуть. А те, що нав’язує влада, ніколи не виконується, – каже експерт із розробки стратегій Надія Капаниця.

За її словами, створення і впровадження покрокового плану розвитку Чернігова – процес тривалий і кропіткий. За один місяць усього не вирішиш, треба засукати рукави і працювати. До речі, організатори планують провести ще не один такий захід, всидіти на якому важко навіть міському голові Владиславу Атрошенку. Сьогодні він із сумним обличчям крадькома залишив сесійну залу.

Чи прийде на стратегічну сесію наступного разу – не відомо.

Ще статті по темі

Back to top button