Суспільство

Студенти з Чернігівщини отримали стипендії від президента України

У Міжнародний день студента другий президент України Леонід Кучма вручив стипендії студентам трьох вищих навчальних закладів України: Київського національного авіаційного університету, Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя та Чернігівського національного технологічного університету.

За плечима в цих студентів – участь і перемога у всеукраїнських конкурсах та фестивалях, і вони кажуть, що не збираються зупинятися на досягнутому, а планують далі йти вперед і втілювати свої плани в життя.

Зокрема ректор Ніжинського державного університету Олександр Самойленко вважає, що ця премія для студентів – стимул для подальшого розвитку.

«Дуже важливо, що комусь потрібні їхні знання, вміння, те, що вони розвиваються і навчаються. І є надія, що вони залишаться в Україні», – сказав ректор.

Із 2004 року Президентський фонд «Україна» започаткував масштабну програму допомоги обдарованій молоді. Відтоді фонд щороку присуджує іменні стипендії студентам провідних вишів України. Кандидатів на отримання стипендії висувають вчені ради вищих навчальних закладів, а професорсько-викладацький склад, зважаючи на здобутки студентів, визначає, хто саме з студентів отримає цю премію.

Джерело: Nizhyn news

Ще статті по темі

Back to top button