НовиниСуспільство

Трудове рабство – реалії сучасної Росії

За останні два роки 17 осіб із Чернігівщини отримали статус потерпілих від торгівлі людьми. Люди, які вирушили на заробітки до Росії, потрапили в трудове рабство. Такі дані оприлюднили у вівторок 29 березня, під час звіту учасників проекту із впровадження Національного механізму взаємодії суб’єктів, які протидіють торгівлі людьми в Чернігівській області.

У рабство до РФ потрапили 13 чоловіків і 4 жінки. Тож Чернігівщина посіла друге місце в Україні після Закарпатської області за кількістю звернень постраждалих від рабовласництва. За словами заступника начальника відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Володимира Олійника, три випадки рабовласництва мали сексуальний характер, а 14 – трудовий.

«До 2014 року ми тісно співпрацювали з правоохоронними органами Російської Федерації, але після конфлікту між країнами будь-яка співпраця припинилася. Це певним чином вплинуло на кількість постраждалих», – зазначив В. Олійник.

За словами доповідачів, у рамках проекту всі постраждалі отримали допомогу – грошову (одноразова виплата у розмірі прожиткового мінімуму), медичну (повне безкоштовне обстеження) та психологічну.

Нагадаємо, проект із поліпшення координації між відповідними структурами на Чернігівщині фінансується Європейським Союзом і Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

DSC_0830 DSC_0826 DSC_0822 DSC_0780

Ще статті по темі

Back to top button