Суспільство

Сухопутні війська позмагалися за першість на Чернігівщині (Фото)

На базі загальновійськового полігону оперативного командування «Північ» відбувся конкурс серед танкових взводів на першість Сухопутних військ Збройних Сил України.

Протягом 5 днів учасники змагання виборювали першість у різних номінаціях, які були представлені за усіма напрямками підготовки танкових взводів.

Про це ЧЕline повідомили у прес-службі оперативного командування «Північ» Віталій Кирилов.

До закінчення останнього етапу змагань серед команд зберігалась  напружена боротьба, адже підрозділи мають досвід участі в бойових діях та до автоматизму знають дії при озброєнні.

Останній етап конкурсу – бойова стрільба у складі взводу – особисто спостерігав Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал – лейтенант Сергій Попко. Він високо оцінив підготовку танкових екіпажів до участі у змаганнях:

— Кожен підрозділ до останнього боровся на досягнення кращого результату. Той досвід, який ви отримали під час конкурсу, повинен розповсюджуватись у ваших бригадах та оперативних командуваннях, щоб усі танкові взводи вийшли на такий рівень.

За результатами змагання

—  перше місце, перехідний приз та грошовий сертифікат у розмірі 84 тис. гривень другий рік поспіль, отримала команда 14 окремої механізованої бригади від оперативного командування «Захід»;

— друге місце та грошовий сертифікат на суму 42 тис. гривень  отримала команда 30 окремої механізованої бригади від оперативного командування «Північ»;

— третє місце та грошовий сертифікат на суму 24 тис. гривень отримала команда 17 окремої танкової бригади від оперативного командування «Схід»;

За особисту першість у різних номінаціях учасники змагання були нагороджені цінними подарунками та відзнакою Командувача Сухопутних військ.

Під час аналізу етапів підготовки та проведення змагань заступник командувача Сухопутних військ з бойової підготовки генерал – лейтенант Ігор Довгань відзначив високий рівень підготовки полігонного обладнання та бази до проведення змагань:

— Під час конкурсу були принципово впроваджені саме ті умови ведення вогню та ураження цілей танковими екіпажами, з якими довелось стикатись під час бойових дій в зоні проведення АТО, так і в наступному році, ми будемо враховувати завдання на конкурс за вимогами сучасних ризиків.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button