Суспільство

Сумнівні пігулки: чому в аптеці продають пластилін замість ліків (Фото)

Аномальний мукалтін нещодавно купила в «206 Аптеці» мешканка Чернігова. Ірина Стеценко, щойно занедужає кашлем, постійно лікується цими недорогими препаратами. «Мукалтін» вона купує часто, та цього разу покупка виявилася щонайменше підозрілою.

«Я набирала багато препаратів, майже на сто двадцять гривень, – розповідає жінка. – Зазвичай я передивляюся все, що купую, одразу біля каси, але цього разу почувалася не дуже добре та й поспішала».

Коли пані Ірина повернулася додому, то насамперед узялася приймати таблетки від кашлю.

«Перше, що мене насторожило, що вони в паперовій обкладинці були м’які на дотик. Зазвичай вони не такі. Коли я почала їх розкривати, то з обгортки їх не можна було витягти. Пігулка злиплася і не випадала. Та все ж я спробувала її на смак. Він виявився гіркуватим, а не кислим, як повинен», —  розповідає жінка.

Ми звернулися до керівництва КП «Ліки України», адже «206 Аптека» належить саме цьому комунальному підприємству.

Заступник генерального директора Лариса Мартиненко нам повідомила, що всі пігулки цієї серії якісні, що підтверджується відповідними сертифікатами: «Ці ліки нам надає фірма «Вента», що також дає нам і сертифікати на ці пігулки, а вони у свою чергу отримують сертифікати від Харківського дослідного центру, який тестує усі препарати. Ми замовляємо невелику партію: 15 ми відправили для оптовиків і стільки – продали в роздріб. Я впевнена, що покупець просто неправильно зберігала ці препарати. Адже ми їх зберігаємо в холодильниках, а де вона – хтозна. Ось я, наприклад, нещодавно купила доньці шоколадку і поклала її на холодильник – вона розтанула. Не факт, що й ця жіночка не поклала там же»

Вартість саме цих пігулок незначна. Їх ціна – лише шість гривень, однак якщо такі препарати дійсно продають в аптеках – лякає. Адже здоров’я і життя наших чернігівців має бути важливішим за комерційну складову.

Ще статті по темі

Back to top button