Суспільство

Світлій пам’яті Сергія Шаповалова (Фото)

Після тривалої хвороби пішов із життя відважний командир, друг і товариш полковник Сергій Шаповалов.

Він кілька років був серед командирів українського вертолітного загону миротворчого контингенту в Африці, де наші пілоти проявили себе на найвищому рівні.

Полковник Шаповалов присвятив усе життя армії. Був професіоналом найвищого рівня.

Пропоную до вашого перегляду серію фото, які за життя подарував Сергій після чергового повернення з відрядження.

Тоді під час пресконференції підполковник Сергій Шаповалов повідомив журналістів Чернігова про миротворчу діяльність 18-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України, який виконував завдання у складі Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго. Зокрема, розказав про особливості несення служби в цій африканській країні, про стосунки українського контингенту з військовослужбовцями інших держав, продемонстрував документальні фотографії.

— У своєму спеціалізованому відрядженні в Африці, — сказав підполковник Шаповалов, — я був на посаді начальника штабу загону. Разом зі мною миротворчу місію виконували ще  військовослужбовці 8-го командного пункту. Всі ми забезпечували мир та спокій конголезців. Наші вертолітники чудово впоралися із завданням. Вони брали участь в евакуації населення, перевозили медичні вантажі, супроводжували делегації та патрулювали прикордонну смугу.

Таким він був – полковник армійської авіації Сергій Шаповалов.

Фото з архіву Віктора Кошмала

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. не Шаповал- а Шаповалов! будьте внимательней! очень хороший человек и командир,был! светлая память и вечный покой!

Back to top button