Суспільство

Світлиця історії: у 37 садочку дослідили народні ремесла (Фото)

Життя справжніх козаків у кінокадрах. Вишивані та домоткані рушники, як приклад української творчості. Традиційні музичні інструменти. Та ремесла, якими щедро наділені українці. Старшій групі дошкільного закладу «Казка» розповіли секрети народознавства.

Відкритий у рок в українському однострої і за українськими традиціями у світлиці пройшов у ДНЗ № 37. Народознавству тут приділяють неабияку  увагу. Та й відкритий урок вихователі проводили для найважливіших критиків і оцінювачів.

До української світлиці групи №10 зійшлися ледь не усі малюки садочку. Спершу малеча подивилася український мультфільм про козаків та їхні уміння. А вже потім дітлахи та вихователі презентували українські народні ремесла.

Діти ліпили із глини, відчували на дотик українське полотно і вдивлялися у візерунки народної вишивки: «Ми завжди влаштовуємо пишні відкриті уроки, — усміхається завідувачка ДНЗ №37 Тетяна Середа.- Патріотизм і цікавість до власної історії у нашому закладі дуже шанується. Та й сама малеча надзвичайно цікаво та з радістю приходить на такі заняття. Ми уже помітили, коли мова йде про українські традиції, козаків та народні уміння – діти слухають повідкривавши ротики.»

У 37 садочку велика колекція вишиванок. Рушники і наволочки, сорочки і скатертини – полотняні знахідки з усіх куточків не лише міста , а навіть, й області в дошкільному закладі зібрали вихователі.

Пишаються вони й спеціальними гуртками, де вчать малечу гончарству, прикладному мистецтву.  А від так можуть наглядно показати дітям народні ремесла.

Ще статті по темі

Back to top button