Суспільство

Святійший Патріарх Філарет відвідав Чернігівську єпархію (Фото)

На запрошення архієпископа Чернігівського і Ніжинського Євстратія Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відвідав з архіпастирським візитом Чернігівську єпархію. Декілька днів тому, 7 грудня, Православна Церква згадувала пам’ять святої великомучениці Катерини, в честь якої освячений кафедральний собор м. Чернігова, а також преподобного Меркурія Бригинського, мощі якого спочивають у цьому храмі.

На алеї біля Катерининського храму Патріарха Філарета зустріло духовенство, парафіяни та учні недільної школи, які привітали Святійшого Владику з візитом, попросили молитви і благословення.

Настоятель собору протоієрей Роман Кіник вручив Святійшому Владиці квіти, а від імені громади та парафіян на порозі храму Раїса Борщ піднесла Патріарху традиційний запашний коровай.

З нагоди храмового свята і дня пам’яті преподобного Меркурія Чернігівського Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет очолив у Катерининському соборі Божественну літургію.

Предстоятелю співслужили: Патріарший намісник митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, архієпископ Вишгородський Агапіт і духовенство Чернігівської єпархії.

Наприкінці літургії Патріарх Філарет виголосив проповідь про подвиг святої великомучениці Катерини та про значення християнського життя як вияву віри в Бога через добрі діла.

Богослужіння завершилося молебнем перед мощами преподобного Меркурія Чернігівського, ігумена Бригинського. Предстоятель прочитав молитву до святого Меркурія, після якої духовенство і парафіяни разом проспівали величання преподобному.

Після цього зі словами вітання до Предстоятеля і присутніх звернувся архієпископ Євстратій, який на знак вдячності за архіпастирський візит та спільну молитву підніс Патріарху Філарету святу просфору і букет квітів.

Після завершення богослужіння Предстоятель Київського Патріархату поспілкувався з представниками ЗМІ та після обіду відбув до Києва.

Джерело: https://www.cerkva.info/

Ще статті по темі

Back to top button