Суспільство

Святкові витрати: чернігівці планують витратити на Новий рік кругленьку суму

У середньому українці на Новий 2018 рік планують витратити близько 1660 гривень. Про це свідчать дані опитування Research & Branding Group.

Щоправда, на даний час майже чверть жителів нашої країни або ще не визначилася із розмірами передбачуваних витрат на зустріч Нового року, або взагалі не мають наміру витрачатися на майбутнє свято. Основна ж кількість наших співвітчизників (приблизно три чверті опитаних) уже склала більш-менш чітке уявлення щодо майбутніх витрат.

На підготовку та оформлення святкового столу українці на сьогодні мають намір витратити в середньому 806 грн. На подарунки близьким і знайомим – 769 грн. А на інші новорічні витрати – 721 грн.

Особливо варто відзначити, що цю суму слід розуміти як досить умовну, яка відображатиме певну центральну тенденцію в планованих українцями святкових витратах. Реально ж розміри цих витрат будуть мати відчутні відмінності в різних сім’ях. До слова, одна половина українських сімей планує витратити на Новий рік менше 1250 грн, а інша половина – більше цієї суми.

Джерело: «Українські новини»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button