Суспільство

Тавро «судимий»: Глабі присудили рік і 13 тисяч компенсації

Судова епопея з одіозним чернігівським громадським активістом Андрієм Глобою триває вже давно. Ще торік він був засуджений до одного року обмеження волі зі звільненням від відбування покарання з випробувальним терміном строком на 1 рік.

Як відомо, 9 липня 2015 року Андрій Глаба разом з іншими «сумнозвісними» мітингувальниками прийшов з акцією протесту під стіни чернігівського управління житлово-комунального господарства.

Протестувальники вимагали від Геннадія Луценка (тогочасного начальника управління ЖКГ) апріорі неможливого: втрутитися в тарифні справи, що вирішуються на загальнодержавному рівні. 60 агресивних пікетувальників так увійшли в кураж, що готові були на шматки розірвати начальника управління. Організатор цього «жорстокого концерту», очевидно, не думав, що за все доведеться відповідати в суді.

До речі, постраждалому Геннадію Луценку Андрій Глаба також повинен виплатити 13 тисяч гривень за завдання моральної шкоди.

Але Андрій Глаба подав апеляцію, але Феміда не стала «брати гріх» — судді залишили вирок без змін. Це відбулося вчора, 26 квітня, у апеляційному суді Чернігівської області.

Ще статті по темі

Back to top button