Суспільство

Тендерна вакханалія: у Чернігові знову проводять тролейбусні торги

Після провального тендера (Антимонопольний комітет скасував конкурс) на закупівлю новеньких «рогатиків» для Чернігова цю тему знову починають просувати. В останній день подачі заявки на участь у торгах свій товар презентує «Чернігівський автозавод».

Чернігівське тролейбусне управління має закупити нові тролейбуси. На це виділено 50 мільйонів гривень. «Чернігівський автозавод» участі в першому тендері не брав. Причини як такої досі не озвучили, але аргументували тим, що умови держзакупівель були невдалими. Тобто умови тендеру прописали таким чином, що конкурувати з іншими виробниками чернігівські механізатори апріорі не змогли б. Цього разу вже в останній день «Чернігівський автозавод» таки подав свою заявку.

Телефонуємо до директора Валерія Купцова. Взявши слухавку, в перші кілька хвилин чуємо, як він дає доручення своєму садівнику – де косити траву, а де – ні. Потім лише звертається до журналіста. В телефонній розмові грубо відповідає, що це його особисте право, в який день подавати заявку. Чому цього разу вирішив презентувати свою продукцію, не пояснює, посилаючись на свою зайнятість: «Це ж ви нічим не зайняті, як я подивлюсь, – веде далі розмову Валерій Володимирович Купцов. – А я дуже зайнятий». Після цього кинув слухавку.

Аукціон повинен відбутися 12 жовтня. За перемогу в тендері з місцевим виробником побореться луцький дистриб’ютор білоруських тролейбусів ТОВ «СП «ЯНІКС», який, до речі, виграв торги минулого разу.

Ще статті по темі

Back to top button