Суспільство

«Теплі долоньки» зігрівають дітей Чернігівщини та Донбасу

Користувачка Facebook Тетяна Винник, голова правління в ГО «Центр новітніх ініціатив та комунікації», оприлюднила цікаву інформацію про літературно-мистецькі проекти, які провела організація в Ніжині та Чернігівській області за два роки свого існування.

«Благодійна акція «Теплі долоні» спрямована на зібрання бібліотечок для шкіл у зоні АТО та для дітей соціально уразливих категорій (із 2014-2016 р.)

10 шкіл Донбасу отримали літературу, яку зібрали небайдужі (можна звіти подивитися на сторінці ГО у Facebook).

Під цією назвою («Теплі долоні») відбувся Фестиваль актуальних мистецьких практик (Ніжин, 2013, 2017) для соціально уразливих категорій дітей, дітей із багатодітних родин та обдарованих.

Міжнародний фестиваль інтеграції слова в сучасному арт-просторі «Lуtavrу» (Чернігівщина, 2016, 2017) відвідали письменники з таких країн, як Грузія, Болгарія, Хорватія, Німеччина, Литва, Чехія, Польща, Персія, Тайвань, Туреччина, Білорусь, Словенія, Вірменія, В’єтнам.

Долучилися до театралізованої презентації-показу дитячої колекції українського вбрання від ZHURAVEL (2016).

До Терешківської бібліотеки та Колесниківської школи разом із С. Охоньком доставили бібліотечку сучасних дитячих книжок (2016).

Взяли участь в акції «Розмалюй писанку для великоднього «Дерева єднання» у Ніжині (2016, 2017) та літературно-мистецькому конкурсі «Світло Великодня» (2017). Також серед заходів:

Чернігівський обласний літературний конкурс імені Лазаря Барановича (2017)

Фестиваль родинного читання «Словограй» (залучено 13 районів області, 2017).

«Я не буду описувати, скільки зустрічей було проведено у бібліотеках, школах і дитсадках із просвітницькою метою – пропагандою книжки, читання, культури та сімейних цінностей через творчість.

Дякую, що були в цей час із нами – підтримували, допомагали, брали участь. Ми це цінуємо!» – йдеться в пості.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button