Суспільство

Тонка крига: рятувальники нагадують про елементарні правила безпеки

У зв’язку із пониженням температурних показників і морозною погодою на водоймах України, зокрема на гірських притоках Дністра та у його верхів’ї (Львівська, Івано-Франківська області), а також на річках басейну Прип’яті почав формуватися нестійкий льодовий покрив.

Про це ЧEline повідомили в Державній службі України з надзвичайних ситуацій.

За таких умов виходити на тонку кригу, а тим паче рибалити, вкрай небезпечно. Адже часом достатньо одного кроку, аби миттєво опинитися в крижаній воді.

Щоб запобігти виникненню нещасних випадків на водоймах, рятувальники ДСНС уже розпочали активну інформаційно-роз’яснювальну роботу.

Рятувальники нагадують громадянам, зокрема любителям зимової риболовлі, що для одного пішохода безпечним вважається лід зеленуватого відтінку, товщиною не менше 7 см; для обладнання ковзанки – не менше 10-12 см (для масового катання – 25 см); масова переправа пішки може бути організована при товщині льоду не менше, ніж 15 см. Також не слід йти на водойму поодинці та в нічний час.

Вирушаючи на риболовлю, обов’язково необхідно попередити рідних, куди ви йдете. Крім того, категорично забороняється вживати алкогольні напої до та під час перебування на льоду.

ДСНС України звертається до громадян із наполегливим проханням не виходити на тонку кригу, адже необдумана поведінка може загрожувати вашому життю. Розкажіть дітям, що лід на водоймах надто крихкий і достатньо лише одного кроку аби опинитися у воді. Бережіть своє життя, і в разі нещасного випадку негайно телефонуйте за номером «101».

Ще статті по темі

Back to top button