Суспільство

«Транспортна революція»: Чернігів готують до колосальних змін

Як відомо, з 10 січня 2017 року у Чернігові має запрацювати нова транспортна мережа.

До речі, експерти оцінили її позитивно.

Для втілення «транспортної мрії» треба по суті небагато – просто провести новий конкурс серед перевізників. Але найголовніше в цьому всьому – «зелене світло» від влади. І щоб ніхто палиць не встромляв у колеса на всіх етапах реалізації. Зараз можна сміливо констатувати факт – незворотній процес пішов.

Хоча чернігівські ЗМІ вже повідомляли про те, що з невідомих причин у міській раді тривалий час цю тему замовчували і справа не рухалася. Стурбовані перевізники самі прийшли до керівництва міста і заявили, що у разі зволікання на Чернігів з початку року може чекати транспортний колапс.

Адже якщо своєчасно не провести конкурс, що автоматично призведе до «паралічу громадського перевезення», то з 10 січня обласним центром може прокотитися хвиля мітингів обурених чернігівців.

Ці об’єктивні аргументи виявилися переконливими. Крига скресла і справи почали рухатися.

Управління транспорту і зв’язку Чернігівської міської ради оголосило про початок конкурсу. Відповідна публікація з’явилася у друкованому ЗМІ (газета «Сім днів»). Отже, законно-бюрократична складова витримана.

Очільник управління Олександр Бєльський пояснює, що даний конкурс для перевізників – революційний. Адже умовами передбачено чимало важливих і «вигідних» для простих чернігівців аспектів.

«Все чесно і прозоро. Умови рівні для всіх. Це революційний конкурс. По-перше, ми прописали оновлення рухомого складу. За п’ять років перевізники мають повністю (поступово) оновити рухомий склад. З маршрутів зникнуть старі небезпечні машини. Це беззаперечний позитив.

По-друге, буде впроваджуватися GPS-моніторинг. Чернігівці давно чекають цього. По-третє, ми будемо впроваджувати валідатори (авт.* – прилади для перевірки електронних квитків).

Якщо не буде ніякого тиску і спроб анулювати умови цього конкурсу, у Чернігові відбудеться реально крутий транспортний прорив. І, передусім, виграють від цього пасажири», — зазначає Олександр Бєльський.

Також Олександр Бєльський запрошує усіх бажаючих – громадськість, правоохоронні органи, перевізників долучатися до цього процесу і слідкувати за тим, аби все проходило чесно, прозоро – без «індульгенцій» для окремих перевізників.

Управління транспорту і зв’язку Чернігівської міської ради зацікавлене в проведенні чесного і прозорого конкурсу.

Джерело: Час Чернігіський

Ще статті по темі

Back to top button