Суспільство

Транспортний колапс у Козельці наступає ЧL

Вже майже місяць у Козельці не працює автостанція. Вхідні двері  чималого приміщення обклеєні оголошеннями про призупинення роботи і графіками руху рейсових автобусів, які можуть за звичкою заїхати на платформу за ймовірними пасажирами. Селище поступово охоплює транспортний колапс. Люди у відчаї, а місцева влада не може вирішити проблему.

Як це не дивно звучить, великий районний центр, розташований між Черніговом і Києвом, і з якого автобуси роз`їжджаються у кількох напрямках, може залишитись без автостанції. За місяць, поки вона не працює, і козельчани, і люди з навколишніх сіл уже відчули серйозні незручності.

— Дві маршрутки пройшло – ніхто нас не забрав. Ми виїжджаємо своєю машиною на трасу. Знову ж чотири маршрутки проїжджає Київ-Чернігів – і ніхто не зупиняється. Із 15-ої до 18-ої всі забиті маршрутки. – скаржиться жителька селища Тетяна Коханенко, якій доводиться  щонеділі  проводжати до Чернігова доньку-студентку.- Зупиняється приватник, і ми в страху – віддати дитину чи не віддати у чужі руки. Ми – проти цього!

Кількість автобусних маршрутів через збитковість скоротилась, а дізнатись телефоном від диспетчера про можливий рейс тепер зась. Тож доводиться винаймати авто і платити 200 гривень за  відстань у якихось 30 кілометрів.

У райдержадміністрації пояснюють: така ситуація склалася через конфлікт двох бізнесових структур — товариства «Гармонія», котре відкрило на раніше орендованій частині території автостанції супермаркет «Фора», і публічного акціонерного товариства «Чернігівське обласне підприємство автобусних станцій 17499», якому належить автостанція. Власники вимагають від супермаркету перенесення входу начебто для безпеки пасажирів і на інші варіанти не погоджуються.  :

— Керівництво «Фори», яка офіційно орендує земельну ділянку,  розробило ряд варіантів виходу із даної ситуації: обмеження  доступу покупців  на посадковий майданчик,  встановлення там шлагбауму або встановлення відповідних дорожніх знаків. Але ж тут, я вважаю,  неконструктивну позицію займає управління автостанцій. Тому що ні на один з  варіантів вони не погоджуються, — коментує перший  заступник голови райдержадміністрації Юрій Заславський.

Представники підприємства автобусних станцій і справді досить категоричні. Зокрема, начальник виробництва Євген Ананко озвучив позицію керівництва таким чином:

— «Фора» переносить вхід, щоб не порушувалась безпека пасажирів – і станція відкривається.  І рішення таке було спеціальною комісією прийняте 19 січня, яке через місяць поміняли і адміністрація, і рада. Більше, вибачте, я вам нічого не скажу. Якщо не піде на наші умови, то подальша доля автостанції – закриття.

Злополучна Фора

Така впертість власників наштовхує на думку: а чи не робиться все для того, щоб загнати ситуацію у глухий кут і просто продати приміщення? На жаль, не зрозуміла позиція стосовно цього обласної державної адміністрації, до якої, за словами Юрія Заславського, неодноразово звертались представники створеної при райдержадміністрації ініціативної групи. Реакція – нульова.

А громадяни вимушені псувати собі нерви і наражатись на небезпеку, «голосуючи»  на узбіччі траси в очікуванні «попутки», яка може виявитись для них фатальною.

Зачинені двері автостанції

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Обращаться к гор.администрации в нашем случае бесполезно. У Атрошенко вообще зуб на Козелец. Туда хотят перенести таможенный терминал, с которого он имеет прибыль. Может в городке и не случайно начали происходить такие беды с транспортом???

  2. бедные люди! я думал в самом Чернигове живется не очень со всеми нашими нововведениями от Атрошенко, но нет, есть те, кому еще хуже… и ведь никто не позаботится о них, судя по всему. Местным чиновникам наплевать на людей и их нужды ((((

Back to top button