НовиниСуспільство

Цього року посівна на Чернігівщині обійдеться аграріям дорожче

Чернігівщина – напередодні масового виходу аграріїв у поле. У половині районів області посівна кампанія вже стартувала: зерновими культурами, зокрема пшеницею, вівсом та ячменем засіяні понад 5 тисяч гектарів. А першими ще 19 березня сівбу розпочали фермерські господарства «Мельник» та «Руденко», сільгосппідприємство «Іржавецьке» з Носівського району і товариство «Віра» – з Городнянського.

Загалом в області ярий клин нинішнього року становитиме майже 880 тисяч гектарів. Із них понад 40% площ займатиме «цариця полів» – кукурудза. Відтак, загальна посівна площа під урожай 2016 року перевищить 1 мільйон 170 тисяч гектарів. А це майже стільки ж, як і торік.

Як повідомили в Департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації, агровиробники повністю забезпечені насінням ярих зернових і зернобобових культур, майже стовідсотково мають в арсеналі засоби захисту рослин і мінеральні добрива. Забезпеченість паливно-мастильними матеріалами перевищує 50%. Але фахівці запевняють: нафтопродуктів на ринку області достатньо, і господарства купують їх за наявності обігових коштів. Щоправда, вартість ПММ доволі висока: літр дизпалива коштує на сьогодні 14 гривень 30 копійок, бензину – 15 гривень 70 копійок.

Ще статті по темі

Back to top button