Суспільство

Туристичні тенденції 2017: де відпочиватимуть українці

Вибір безвізових країн, раннє бронювання номерів та ріст попиту на закордонний відпочинок – такі головні тенденції сезону 2017 року в Україні, говорять експерти. Куди поїдуть українці цього літа та чому вони змінюють свої туристичні звички?

В  2017 році значно зросте популярність бюджетних варіантів для закордонного туризму. Основними причинами є низький рівень сервісу в Україні та більш-менш стабільний курс валют за останній рік.  Лідерами залишаться Туреччина та Єгипет. Відпочинок тут цілком відповідає співвідношенню «ціна-якість», крім цього головні туроператори країни вже зараз активно пропонують знижки до -40% на раннє бронювання на весняно-літній туристичний сезон.

За даними площадки усіх знижок і акцій Скидочник, в 2017 році очікується значний ріст попиту на недорогий відпочинок у Туреччині, яка спрощує систему в’їзду і дозволить українцям подорожувати по внутрішнім ID-паспортам, без закордонних. Загалом, морська країна планує прийняти до 2 мільйонів наших співвітчизників, що на 48% більше, аніж минулого року. Туроператори України приступили до продаж турів на літо 2017 вже зараз, пропонуючи туристам не лише знижки -30%-40%, а й компенсації, розстрочки платежів.

Єгипет в цьому році може втратити частину туристів, оскільки з 1 липня збільшує візовий збір більше вдвічі: з 25 доларів до 60. Щоб не втратити можливість відпочити тут, українські подорожуючі вже активно бронюють гарячі тури з Києва на кінець травня – початок червня, до старту такої інновації. Так, зараз, можна купити путівку в Хургаду за 400 доларів на двох з системою «все включено».

Європейські країни, такі як Польша, Чехія, Прибалтика, також активно бронюються в туристичних агентствах, які  вже зараз пропонують бюджетні автобусні тури з розміщенням в готелях від 3*, одноразовим харчуванням та базовими екскурсіями. Однак, такі поїздки потребують додаткових витрат – на харчування, додаткові екскурсії та розваги.

Наразі українці активно купують тури вихідного дня по Україні, зокрема у Львів, Чернівці та Кам`янець-Подільський. У квітні-травні попитом будуть користуватися поїздки в Умань, на вінницькі фонтани, в парк Олександрію та інші.

Ще статті по темі

Back to top button