Суспільство

Туристів – менше, добова оренда – вища. На свята в Чернігові вартість оренди житла підвищилась на 20-50 %

Пік підвищення цін на добову оренду квартир і котеджів припадає зазвичай на свята. Так, у ці травневі вихідні в Чернігові найбільшим попитом здебільшого користувалися будинки котеджного типу. Гарних пропозицій було обмаль, тому конкуренція між агенціями, а, відповідно, й ціна, були високими.

– Якщо говорити про котеджі, то презентабельні варіанти господарі могли оцінювати й на 50 % дорожче, ніж зазвичай, – розповідає директор агенції з нерухомості Ірина Власенко. – Що стосується квартир, то особливо популярні в туристів помешкання в центрі міста. Звісно, тут менша квадратура, тому й ціни стрибнули не так високо – в середньому, на 20-30 %.

Цьогоріч туристів трохи менше, якщо порівнювати з минулим роком, – кажуть ріелтори. Більшість пов’язує це з тим, що травневі свята збіглися з Великоднем. Тому багато хто залишився святкувати вдома. Забронювати помешкання на 8-9 травня ще реально, однак, щоб не потрапити в халепу, ріелтори радять звертатися до перевірених людей і агенцій. А також застерігають давати передоплату чи вносити повний платіж до підписання договору. Не зайвим, кажуть, буде попросити у власника квартири документи на вподобане житло.

Ще статті по темі

Back to top button