Суспільство

Twinning гармонізує авіаправила України та Євросоюзу

У Міністерстві інфраструктури відбувся запуск проекту Twinning, спрямований на гармонізацію авіаційних правил України з нормами Євросоюзу. Проект «Гармонізація законодавства України в області сертифікації аеропортів/аеродромів та льотної придатності з відповідними нормами і стандартами ЄС і їх впровадження» містить два напрями.

Перший передбачає удосконалення нормативно-правової бази та технічної компетенції Державіаслужби в сфері аеродромів / аеропортів.

Другий напрям – посилення технічного потенціалу Державіаслужби в сфері підтримання льотної придатності. Проект фінансується ЄС. Загальний обсяг інвестицій становить 1,6 млн євро.

«Ми створюємо нову систему, що повинна бути відкритою і прозорою», — заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Омелян висловив надію, що експерти з Іспанії допоможуть Україні в цьому. Протягом 21 місяця експерти з авіаційних структур Іспанії та України обмінюватимуться досвідом.

Зокрема, в проекті будуть задіяні 103 експерти з Державного агентства авіаційної безпеки і безпеки польотів Іспанії, а також 81 експерт із Державіаслужби. Керівниками проекту є глава Державіаслужби Олександр Більчук і Еухенія Льоренс Бельтран де Ередіа з Державного агентства авіаційної безпеки і безпеки польотів Іспанії.

Ще статті по темі

Back to top button