Суспільство

Тютюновий зашморг: чому на Чернігівщині зникли сигарети

Інформація про призупинення виробництва на Прилуцькій тютюновій фабриці, з чим дехто пов’язує скорочення найменувань сигарет у торговельній мережі Чернігівщини, не відповідає дійсності.

«У місті все спокійно, підприємство працює і нарощує обсяги виробництва. Аби таке сталося, вже облдержадміністрація була б у Прилуках. Я особисто був на фабриці. Щоб показати розвиток підприємства, залучення додаткових інвестицій, розширення цеху з виробництва тютюнових виробів, керівництво підприємства запрошувало міського голову і весь депутатський корпус», – запевнив ЧЕline заступник міського голови Прилук Олександр Сивенко.

Чутки абсолютно не відповідають дійсності. Підприємство здійснює випуск продукції, навіть нарощує обсяги виробництва. А ситуацію зі зменшенням кількості тютюнових виробів у магазинах Олександр Сивенко прокоментував так:

«У нас же три великі корпорації в Україні. Наша тютюнова займає тільки 26 % від загального українського ринку. Є ще корпорація «Філіп Морріс» під Харковом і є київська «Імперіал Груп». Тобто, дивлячись, які цигарки, які марки припинили завозити. Я чув про те, що «Філіп Морріс» дещо призупиняє свою діяльність. Як результат – наша «Бритіш Американ Табакко» вихоплює в неї вільні ринки. І це нормально».

Як з’ясувалось, перебої з постачанням до торговельної мережі цигарок пов’язані з тим, що податкова інспекція наклала арешт на майно Чернігівської фірми-постачальника  тютюнових виробів, відтак їх розповсюдження поки що неможливе.

Ще статті по темі

Back to top button