Суспільство

У Бахмачі вивчають історію за допомогою грошей

Виставка «Гроші», що віднедавна відкрилась у Бахмацькому районному історичному музеї, пропонує відвідувачам поринути в історію грошового обігу з найдавніших часів до сьогодення.

Експозиція відображає економічний розвиток і товарно-грошовий обіг понад 50 країн світу.

На виставці представлено близько 1 000 банкнот, розмінних і ювілейних монет, облігацій. Деякі грошові одиниці експонуються у двох екземплярах для візуалізації аверсу та реверсу представленого матеріалу.

Значна кількість монет і банкнот висвітлює грошову систему СРСР та пострадянських держав. Характерною ознакою грошової системи цього періоду є відмова у 1931 р. від використання дорогоцінних металів для виготовлення монет регулярного державного карбування.

Особлива увага на виставці приділяється грошовим відносинам в Україні на різних етапах її державного життя: за часів існування Київської Русі, козацько-гетьманської держави, в період відновленої Української держави 1917 – 1920 рр.

Виставлені також купюри нацистської Німеччини, банкноти-карбованці, надруковані в Рівному для райхскомісаріату України під час Другої Світової війни.

Новітню українську історію характеризують паперові купоно-карбованці 1992-1996 років та гривні різного номіналу, серед яких і ювілейні монети, випущені з нагоди різних історичних подій.

Джерело: «Порадник»

Ще статті по темі

Back to top button