Суспільство

У бібліотеці Короленка відкрито книжкову виставку «Любіть рідну мову»

«Любіть рідну мову»: в бібліотеці Короленка відкрита книжкова виставка до Міжнародного дня рідної мови.

У світі налічується безліч мов. За попередньою оцінкою їх кількість – близько шести тисяч. Кожна мова є засобом відображення національної культури, розвитку і збереження духовної та матеріальної спадщини. Мова кожного народу самобутня, розкриває менталітет і традиції нації, формує свідомість людини. Знання мови допомагає розширити світогляд, глибше проникнути в культуру іншої країни.

Із 1999 року за ініціативою Генеральної конференції ЮНЕСКО у всьому світі 21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови як нагадування про необхідність сприяння розвитку багатонаціональності мовної культури, її різноманітності.

Відомо, що в Україні є три дати, пов’язані з мовою і писемністю: День української писемності та мови, що відзначається 9 листопада в день ушанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця, День слов’янської писемності і культури – 24 травня на честь святих Кирила і Мефодія, та Міжнародний день рідної мови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналістка ЧЕLine презентувала фільм про чернігівських героїв Майдану

У читальному залі відділу документів із гуманітарних наук Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка розгорнута книжкова виставка «Любіть рідну мову» (до Міжнародного дня рідної мови). Мета цієї виставки – поглибити знання про мову як основу духовності; виховати любов і повагу до української мови як мови державної та материнської; спонукати читачів до роздумів про долю рідного краю та його славних синів, про свою приналежність до українського роду.

Не цураймося своєї мови, бережімо та плекаймо її! Бо Вона – наша, рідна!

Ще статті по темі

Back to top button