Суспільство

У чернігівських лісах блукає пума

У Старобасанському лісі, що в Бобровицькому районі Чернігівської області, зʼявилась хижа кішка — пума.

Люди, що живуть неподалік вже протягом двох тижнів чують ричання тварини, що доноситься до будинків населеного пункту

Повідомляється, що хижака на власні очі бачили місцеві грибники.

«На минулому тижні поїхали з чоловіком на мотоциклі до лісу. Збирали собі спокійно гриби. Аж раптом поміж дерев угледіли велику тварину світлого забарвлення. Я почала придивлятися: схожа на левицю. Всередині все помліло. Одразу зрозуміла, що це хижак, який кидається на людей і може загризти. Я її бачила збоку метрів за сто. А чоловік був ближче, тож зустрівся з нею очі в очі. Ми обоє завмерли. Тварина теж зупинилася, постояла і пішла геть. Ми побігли до мотоцикла і щодуху з лісу», — розповідає Алла Макаренко з Бобровиці.

Подружжя з Бобровиці не єдині, хто бачив хижу тварину. Та вона ні на кого не кидалася. В Старій Басані говорять, що скоріш за все пума жила у когось вдома.

Лісник із Новоселицького державного спеціалізованого лісництва Володимир Максюта, до якого входить Старобасанський ліс про хижого звіра теж чув, але бачити не доводилося.

«До нас особисто ніхто не звертався. Знаємо, що начебто тварину і чули, і бачили. Певен, що вона втікла від господаря. В іншому випадку вона б скоріш за все так спокійно себе не вела. Про те, що рись в невеликій кількості є в лісах Чернігівщини ми знаємо. Але пума – це щось нереальне», — зауважив експерт.

Зазначимо, що у тій місцевості — у селі Стара Басань, Бобровицького району Чернігівської області — знаходиться приватний зооботанічний комплекс, на територі якого утримують різних тварин.

Єгері з мисливського господарства ТОВ «Земля і воля» на дику кішку не натрапляли, але розповідають, що тварину шукали чоловіки, що приїздили на джипах з київськими номерами. Шукали за допомогою спеціального пристрою.

Джерело: Depo.ua  

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button