Суспільство

У чернігівському виші пройшла дипломатична гра на тему глобального потепління

Питання глобального потепління та інших екологічних проблем планети Генеральна Асамблея ООН обговорювала на засіданні в Чернігівському національному технологічному університеті.

Про це ЧEline повідомили в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

2016_08_09_ООН_04

Учора у виші пройшов перший день засідання платформи активної молоді Північноукраїнської Моделі ООН.

У дипломатичній грі взяли участь старшокласники та студенти перших-других курсів вишів із багатьох куточків України та ще чотирьох країн.

Платформа планує стати партнером ООН за програмою «Стань чемпіоном Сталого Розвитку». Саме тому захід проводиться на тему «Збереження землі для нащадків», тобто за темою № 13 Цілей Сталого Розвитку ООН – «Вжиття невідкладних заходів щодо боротьби зі зміною клімату та його наслідками».

2016_08_09_ООН_05

Суть гри полягає у якнайточнішій інтерпретації засідання Асамблеї. Робиться це з метою стимулювання молоді цікавитися суспільно-політичними процесами у країні та світі та усвідомлення важливості думки і справ усіх і кожного.

Ініціювали проведення заходу на Чернігівщині самі ж учасники, які брали участь у подібній грі в столиці. Вони ж шукали спонсорів.

Як зазначив один з організаторів, Назар Соломаха, пишатися є чим, адже таке масштабне дійство вдалося зорганізувати майже без значних фінансових вкладів.

Однак ініціативу таки підтримали місцеві органи влади, регіональні та міжнародні інститути громадянського суспільства.

Ще статті по темі

Back to top button