Суспільство

У Чернігові хочуть встановити пам’ятник меру

На сайті Чернігівської міської ради з’явилася електронна петиція, в якій пропонується встановити погруддя колишньому очільнику міста Василю Хижнякову, з ім’ям якого пов’язана поява в Чернігові кінця ХІХ століття багатьох благ цивілізації (водогін, електроосвітлення, бруківка тощо).

У петиції, зокрема, вказано, що влітку 1897 року в Чернігові було встановлено два перші пам’ятники. Обидва вони були знищені за часи революцій, зрештою, до наших днів лишився постамент одного з них. На цьому постаменті до осені 2014 року стояло погруддя Фрунзе.

Оскільки зараз вказаний постамент, спроектований академіком Марфельдом, пустує, таким чином створюючи непривабливий вигляд туристичного центру міста, пропонується провести його реставрацію з встановленням у подальшому погруддя найшанованішому очільнику міста Василю Михайловичу Хижнякову.

Так буде віддано данину шани одному з найзначиміших градоначальників (як це прийнято в багатьох містах Європи) та збережено 120-річну пам’ятку містобудування, не кажучи вже про те, що місто поповниться ще однією локацією на туристичній мапі.

Ще статті по темі

Back to top button