НовиниСуспільство

У Чернігові переселенці отримали гуманітарну допомогу з Німеччини

31 березня найбільш уразливі групи із числа вимушених переселенців, які тимчасово проживають у місті Чернігові, отримали 400 наборів з продуктів і засобів гігієни для дорослих та 200 – для дітей.

Про це повідомили в прес-службі Департаменту соціального захисту населення Чернігівської ОДА.

Проект по наданню гуманітарної допомоги тим, хто став заручниками війни, профінансований за кошти Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини та впроваджений в області Спілкою Самаритян України Чернігівського об’єднання за підтримки Обласної державної адміністрації, Департаменту соціального захисту населення ОДА та Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА.

«Приємно, що, крім українців, до доброї справи долучаються і представники міжнародної спільноти, допомагаючи переселенцям. Ця допомога покращить стан та умови проживання людей, які знайшли притулок у нашому краю», – зазначив директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Олег Русін.

Нагадаємо, що через окупацію території Автономної Республіки Крим, а також через збройний конфлікт на Сході України майже 10 тис. громадян були змушені переїхати до Чернігівської області, шукаючи порятунку.

Найбільш уразливіші з них – одинокі мами (батьки) з дітьми-інвалідами, багатодітні родини, непрацездатні інваліди 1 та 2 групи та непрацездатні пенсіонери старше 65 років – будуть отримувати гуманітарну допомогу.

Джерело: val.ua

Ще статті по темі

Back to top button