Суспільство

У Чернігові по-особливому відзначили ювілей головного режисера

На початку січня 65-річний ювілей відсвяткував заслужений діяч мистецтв України, головний режисер і директор Чернігівського Молодіжного театру Геннадій Касьянов.

Чернігівська ОУНБ ім. В.Г.Короленка називає його постійним користувачем, другом і партнером.

Із нагоди ювілею режисера у відділі мистецтв бібліотеки розгорнута озвучена книжково-ілюстративна виставка «Сучасна проза у виставах Геннадія Касьянова».

Користувачі бібліотеки та гості міста мають змогу ознайомитися з публікаціями відгуків Людмили Пархоменко та Марти Єлісєєвої від перегляду вистав режисера за творами авторів сучасної української прози, які представлені на виставці: «Воццек» (за романом письменника, журналіста і поета з Івано-Франківська Юрка Іздрика), «Повернення придурків» (за романом молодого автора Петра Яценка), «Вечірній мед» (за твором нашого відомого сучасника, лауреата премії ім. Т.Г.Шевченка Костянтина Москальця). Вистави талановито зіграні акторами Молодіжного театру.

Цікавою для глядачів стала моновистава «Падлюччі лекції» за твором сучасного українського письменника Михайла Бриниха, де в ролі доктора Падлюччо перед глядачем з великим успіхом виступила актриса Молодіжного театру Юлія Матросова.

Доповненням до книжкової виставки є показ відеофрагментів із цих вистав.

Озвучена книжково-ілюстративна виставка «Сучасна проза у виставах Геннадія Касьянова» триватиме до 15 січня.

Джерело: Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека імені В.Г. Короленка

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button