Суспільство

У Чернігові пункти обігріву будуть із буржуйками та дровами

Придбають буржуйки та дрова, які необхідні для розгортання та функціонування пунктів обігріву в Чернігові в зимовий період.

Рішенням виконкому від 23 вересня внесено зміни до Програми створення та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у Чернігові на 2021-2025 роки.

Про це повідомляє пресслужба Чернігівської міської ради.

«Пропонується рішенням збільшити кошти на придбання печей і дров для пунктів обігріву у 2022 році на суму 449 тисяч гривень: 49 тис. грн — на печі, 400 тис. грн — на дрова. Ми розглядаємо придбання 100 кубів дров і до 7 буржуйок», — повідомив під час засідання начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Григорій Годун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Омріяна гаряча вода та тепло: мешканці чернігівської багатоповерхівки з острахом чекають зими

Наразі є шість наметів, які планують розгорнути як пункти обігріву, в кожному має бути по дві металеві печі. П’ять є в наявності, ще сім треба докупити, розповів заступник чернігівського міського голови Віктор Геращенко.

Цьогоріч, зважаючи на воєнну ситуацію в країні та зменшення урядом лімітів газу на 10% для теплогенерації, пункти обігріву планують розгортати не за таких низьких температур, як зазвичай.

«Ми в робочому порядку проговорювали це питання, і в разі, якщо будуть низькі температури і буде 90% минулорічного ліміту газу надано нам на нагрів теплоносія, то ми, можливо, трошки раніше, не з -10-15 градусів морозу, а з -5 морозу будемо розгортати ці пункти обігріву. Щоб люди могли, йдучи у своїх справах, зайти та погрітися. Я вважаю, це буде правильним кроком. Якщо буде потрібно ще 100-200 кубів дров, то це питання ми в подальшому також вирішимо», — повідомив Владислав Атрошенко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button