Суспільство

У Чернігові створять рибний патруль

На початку вересня 2016 року Держрибагентство оголосить конкурс на посади керівників рибоохоронного патруля в регіонах України.

Йдеться про Дніпропетровську, Запорізьку, Кіровоградську, Миколаївську, Одеську, Полтавську, Херсонську, Чернігівську та Черкаську області.

«Запуск рибоохоронного патруля в регіонах України є другим етапом реформування органів рибоохорони. Першим було створення «пілотного» рибного патруля в Київській області. Він розпочав роботу 16 червня 2016 року, вже показує достойні результати роботи.

Ми використаємо отриманий при підготовці Київського патруля досвід із відбору, навчання та стажування рибних патрульних і для інших регіонів України», — заявив голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

Вересневий кадровий конкурс до рибного патруля відбудеться відповідно до вимог нової редакції Закону «Про державну службу», передбачатиме електронне тестування та співбесіду.

До складу конкурсної комісії можуть бути залучені державні службовці, зокрема з інших державних органів, науковці та експерти у відповідній сфері тощо.

Обрані керівники координуватимуть процес відбору інспекторського складу рибних патрульних. Загалом у 26 управліннях патруля працюватимуть близько 800 інспекторів.

Ще статті по темі

Back to top button