Суспільство

У Чернігові ветеранам АТО безкоштовно лікують зуби

На засіданні Ради ветеранів АТО, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) воїнів АТО при Чернігівській міській раді оголосили про початок акції, яку проводитиме для ветеранів АТО і членів їх родин міська стоматологічна поліклініка.

У цій медичній установі воїни АТО та члени родин загиблих ветеранів АТО зможуть отримувати всі види стоматологічного лікування безкоштовно. При цьому за рахунок самої поліклініки будуть надаватися всі види стоматологічних витратних лікувальних матеріалів, включаючи більш якісні і, відповідно, дорогі.

Окрім того, міська стоматологічна поліклініка відкриває спеціальний благодійний рахунок, на якому буде акумулювати кошти, аби використовувати більш якісні матеріали і при безкоштовному зубопротезуванні таких пацієнтів. Як відомо, учасники АТО, як і всі учасники бойових дій за законом мають право на безоплатне пільгове зубопротезування, але ця пільга не передбачає протезування сучасними матеріалами (наприклад, металокерамікою), а забезпечує тільки більш дешеві види зубних протезів.

За інформацією головного лікаря поліклініки Івана Маслака, рахунок буде цільовим і як тільки на ньому буде з’являтися достатньо коштів для протезування однієї людини – це зразу робитиметься. Акція почалася і вже зараз поліклініка готує до протезування (тобто лікує) перших двох інвалідів АТО. Кілька чернігівських фірм вже висловили згоду зробити благодійні внески для цієї мети, але надалі до збору цих коштів запрошуються всі небайдужі.

Для визначення тих ветеранів АТО, кому така допомога потрібна першочергово, поліклініка буде співпрацювати з їх ветеранськими організаціями.

 

За інформацією прес-служби Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button