Суспільство

У Чернігові відбувся протест проти чиновника

Мирна акція руху «ПРОФСПІЛКОВИЙ НАСТУП» за участі представників Федерації незалежних профспілок України, Всеукраїнської незалежної профспілки «Трудящі» та Чернігівської обласної організації Всеукраїнської незалежної профспілки «Трудящі» відбулася у Чернігові. Про це повідомляють «Українські новини».

Підставою, що спонукала профспілкових лідерів до проведення зазначеної акції, стало подання на участь у конкурсі на заняття вакантної посади начальника Головного управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в Чернігівській області – деяких осіб, які мають намір керувати колективом управління, кількістю близько 1500 чоловік.

Ці особи не мають необхідної професійної компетентності в сфері діяльності управління та не відповідають визначеному законодавством принципу доброчесності, що передбачає спрямованість дій державного службовця на захист публічних інтересів та відмова державного службовця від превалювання приватного інтересу під час здійснення наданих йому повноважень (ст. 4 ЗУ «Про державну службу»).

Профспілки вважають неприпустимим той безлад та зловживання, які тривають в сфері АПК області. В даний час готується підписання Галузевої угоди в сфері АПК і профспілки підтримали боротьбу уряду з рейдерством від якого страждає сільське господарство України.

Рейдерство фактично існує завдяки не завдяки недоброчесності ряду чиновників. В тому числі, увагу привернуло кричуще нахабство одного з високопосадовців області – Ю. Павлішена. Будучи пов’язаним з основними фігурантами гучного скандалу з приводу зловживань в сфері ветеринарії він всупереч закону «Про очищення влади» та принципам доброчесності ЗУ «Про державну службу» знову вирішив очолити не лише ветеринарію а і все Головне Управління Держпродспоживслужби вЧернігівській області.

Громадськість вважає це найгрубішим порушенням ст.4 ЗУ «Про державну службу» а пункту 3 Порядку проведення конкурсу на зайняття посади державної служби.

Ще статті по темі

Back to top button