Суспільство

У Чернігові відкрили меморіальну дошку Андрію Богушу (Фото)

Сьогодні, 5 вересня, відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на фасаді Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 в пам’ять про Андрія Богуша – випускника цієї школи, який героїчно загинув під час бойових дій в зоні АТО, захищаючи цілісність і недоторканність нашої держави.

Урочистості з нагоди відкриття проходили біля стін рідної школи, де навчався Андрій. Віддати шану  Герою прийшли представники  громадської організації «Родина воїна», волонтери «Жіночої сотні Чернігівщини», рідні, близькі, побратими та друзі Андрія, однокласники, учнівський та педагогічний колективи школи.

Захід розпочався проникливими словами про війну, страждання матерів загиблих героїв, а потім з уст кожного звучав Гімн України.

Почесне право зняти полотно з пам’ятної дошки було надано племінниці Андрія – Аліні та Тетяні Борисенко – медику добровольчого батальйону «Айдар», відомій як «Мама Таня». Після чого усі присутні вшанували пам’ять Героя хвилиною мовчання.

На завершення заходу присутні запалили свічки та поклали квіти до меморіальної дошки, яка стала безсмертним символом пам’яті Героя.

Джерело: Управління освіти Чернігівської міської ради

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button