Суспільство

У Чернігові відзначають річницю від дня народження Кобзаря (Фото)

Сьогодні, 9 березня, вся українська спільнота вшановує геніального українського поета, письменника, художника, громадського та політичного діяча Тараса Григоровича Шевченка.

Про це ЧЕline повідомили в прес-службі Чернігівської міської ради.

Безсмертне ім’я Тараса Шевченка, яке всі чують з дитинства, невіддільно пов’язане з Україною. У ньому вся наша історія, наше буття та сподівання на краще. Великий український поет крізь століття доносить нам правду життя через свої твори, у яких він закликає любити рідну країну, творити добро для неї, закликає прагнути до волі та незалежності.

У Чернігові вшанувати пам’ять генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка, поклавши квіти до його пам’ятника на Валу, прийшли керівники Чернігівської облдержадміністрації, обласної та міської рад, представники державних установ, творчої інтелігенції, національно-культурних товариств, релігійних організацій, військових та громадськості.

Урочистий захід пройшов також за участі колективів обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм: академічного українського народного хору, капели бандуристів ім. О. Вересая та духового оркестру. Творчі колективи виконали вірші та пісні Великого Кобзаря.

Довідка

Культурно-мистецькі заходи до дня народження Тараса Шевченка:

— книжкові виставки «Бентежний голос Кобзаря» та «Реліквія українського народу» (до 110-річчя від виходу першого повного видання «Кобзаря») в Обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка;

— вистава за твором Великого Кобзаря «Назар Стодоля» в обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Шевченка, початок о 16.30.

— концерт академічного народного хору в обласному філармонійному центрі фестивалів і концертних програм, початок о 19.00.

— тематична виставка, присвячена Великому Кобзареві та його перебуванню на Чернігівщині, та пересувна виставка «Вони надихали Шевченка» в експозиції Чернігівського обласного історичного музею ім. В. Тарновського, виставка працює з 9-ї до 17-ї години.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button