Суспільство

У Чернігові вшанували пам’ять мирних жителів, розстріляних фашистами у 1941-1943 роках (Фото)

Вшанувати пам’ять мирних жителів, розстріляних фашистами у 1941-1943 роках у Чернігові зібрались біля Меморіального комплексу урочища «Подусівка».

Керівництво області, представники установ і організацій області, духовенство, громадськість поклали квіти до обеліску. У пам’ять про загиблих мирних жителів міста відправили заупокійну молитву.

Партизан-ветеран Герард Кузнєцов розповів, про страшні спогади, які залишились у сторожів Чернігова від тих подій, які мали місце у роки німецько-фашиської окупації.

Довідка:

У 1941-1943 роках в місті Чернігові, в урочищі «Подусівка», за даними комісії по розслідуванню злочинів німецьких фашистів, було розстріляно та закатовано близько 15000 мирних жителів (чоловіків, жінок, дітей), партизанів,військовополонених, підпільників. Серед жертв цивільного населення були роми і євреї.  Вони поховані на цьому місті в 11-ти братських могилах.

До речі, поминальні заходи та вшанування загиблих за незалежність і територіальну цілісність України відбулося і на кладовищі «Яцево».

Ще статті по темі

Back to top button