Суспільство

У Чернігові з’явиться туристично-інформаційний центр (Фото)

У 2017 році в Чернігові мають створити обласний туристично-інформаційний центр.

Його призначення – допомагати гостям Чернігівщини планувати маршрут подорожі та легко знаходити історичні об’єкти; надавати інформацію про події, що відбуваються у місті та області.

Про це ЧEline повідомили у Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Таке рішення прийняли вчора, 16 листопада, на семінарі «Туристично-інформаційний центр як інструмент розвитку та промоції регіонів України».

Подібні туристичні осередки вже успішно працюють у багатьох містах України. Тому поділитися досвідом їх створення приїхали представники таких центрів із Харкова та Львова.

– Переважна більшість гостей Львова – українці. Лише за минулий рік серед відвідувачів місцевих туристично-інформаційних центрів зафіксовано 395 чернігівців. У порівнянні з іншими регіонами це значна частка, – розповіла заступник директора Центру розвитку туризму Львова Лідія Федчук.

Також вона розповіла про ідею залучення жителів Чернігівської області до щорічної акції «Дні європейської спадщини», яка проходить кожного вересня у місті Лева.

Говорили на заході і про сучасні тенденції розвитку туризму. Окреслили основні напрямки роботи щодо створення туристично-інформаційних центрів і в громадах області.

Ще статті по темі

Back to top button