Суспільство

У Чернігові забули про Водохреще?

До ЧЕline телефонують стурбовані чернігівці. Кажуть, що свято Хрещення Господнього, коли вода стає цілющою, вже завтра, а інформації про те, де і коли в Чернігові можна безпечно зануритися в ополонку, й досі немає.

ЧЕline спробував розібратися в ситуації. Передусім зателефонували до рятувальників, адже, як відомо, працівники відомства зазвичай несуть чергування біля купелі та допомагають усім охочим зануритися у прохолодну хрещенську воду та вибратися з неї. Але в прес-службі Управління ДСНС України в Чернігівській області нам відповіли, що наразі не отримували жодних вказівок із цього приводу. Мовляв, місця для хрещенського купання визначає обласна адміністрація. Натомість там ЧЕline сказали, що навряд чи ОДА буде організатором водохресних купань. Відтак, анонсів про занурення на сайті ОДА не буде.

Звернулися й до КП «Чернігівводоканал», адже в попередні роки підприємство запрошувало священиків для освячення води в резервуарах насосної станції КП.

Однак у відомстві нам нагадали, що вже торік відмовилися від цієї практики, бо було багато нарікань від чернігівців, які не хочуть, щоб їм насильно подавали в крани освячену воду. Тому КП «Чернігівводоканал» не освячуватиме воду і цьогоріч. Кажуть, що їхнє завдання – подавати якісну воду чернігівцям, а не освячувати її.

ЧЕline відстежуватиме ситуацію, що склалася в місті стосовно хрещенських купань. Тож нову інформацію оперативно висвітлюватимемо.

Наразі залишається хіба що нагадати, що на Водохреща вода стає цілющою, і якщо в ній скупатися, то хвороби відійдуть, організм очиститься, а рік буде добрим. Але до купання варто підходити з розумом.

Ще статті по темі

Back to top button