Суспільство

У Чернігові захворюваність на грип та ГРВІ перевищує епідпоріг на 20 відсотків

За 52 тиждень 2016 року в області захворіло на грип та ГРВІ 11541 особа, з них 6222 дитини, рівень захворюваності вище епідпорогу на 5,5%. Було госпіталізовано 419 осіб, з них 274 дитини. Зареєстровано 23 випадки захворювання серед вагітних та 55 серед медичних працівників.

Про це ЧЕline повідомили у Державній установі Чернігівського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я.

Епідемічний поріг перевищено в Борзнянському, Варвинському, Городнянському, Ічнянському, Козелецькому, Коропському, Куликівському, Менському, Ніжинському, Носівському, Прилуцькому, Семенівському, Сосницькому районах та м.Прилуки, Чернігів.

Введено обмежувальні заходи в Бахмацькому, Борзнянському, Ічнянському, Козелецькому, Коропському, Корюківському, Куликівському, Менському, Ніжинському, Н.-Сіверському, Носівському, Прилуцькому, Семенівському, Сосницькому, Талалаївському, Чернігівському, Щорському районах та м. Ніжин, Прилуки, Чернігів, в т.ч. додаткові канікули в школах, які потім перейшли в планові канікули.

По м. Чернігову захворіло 4314 осіб, з них дітей — 2420, рівень захворюваності перевищує епідемічний поріг на 20,3%.

Вірусологічною лабораторією досліджено біологічний матеріал від 5 хворих на ГРВІ, грип, жителів області, в 2 хворих виділено вірус грипу А(Н3N2) — сезонний.

З початку епідсезону по області проти грипу щеплено 497 осіб, в т.ч. 155 дітей.

Ситуація знаходиться на контролі ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».

Ще статті по темі

Back to top button