Суспільство

У Чернігові запрацювало таксі для людей з особливими потребами

Вже близько двох місяців у Чернігові працює соціальне таксі. Воно розраховане на людей з особливими потребами.

Про це  розповіла директор благодійної організації «Логос» Надія Лозбень.

До програми «Бюджету участі» таку ідею внесла благодійна організація «Логос», яка опікується такими людьми.

«В лютому було надано транспортні послуги 190 особам. В нашій базі 25 чоловік. З них 7 члени нашої організації», — повідомила Надія Лозбень.

Вона зазначила, що щодня на телефон диспетчера поступає по 10-15 викликів. Мета таких поїздок, це переважно відвідування освітніх та реабілітаційніх закладів.

Номер телефону диспетчера Служби: +38 (0462) 930-669, який працює з 9 до 17 год по будням. Таксі починає працювати з 7:30, коли відвозить дітей по навчальним закладам, і закінчує близько 18 години, після закінчення занять.

Треба звернути увагу, що замовлення на поїздку приймаються за 2 дні до поїздки.

Надія Лозбень уточнила, що наразі автобус-таксі виглядає саме так, але в найближчий час буде зроблено перегородку всередині салону та встановлено спеціальний пандус для зручного перевезення інвалідів на візках.

Проте і зараз за допомогою супроводжуючого можливе перевезення вищезгаданої категорії клієнтів (особа в салоні авто, візок в багажному відділенні).

 

«Зараз головна проблема для нас, це відсутність пандуса в автобусі, який потрібен при перевезенні інвалідів на колясках. В Службі соціального таксі грошей на виготовлення немає. Нещодавно нам пообіцяли зробити цей пандус безкоштовно. Будемо сподіватися, що його зроблять найближчим часом», — додала вона.

Джерело: val.ua

Ще статті по темі

Back to top button