Суспільство

У чотирьох районах Чернігівщини зафіксовано спалах грипу

За минулий тиждень до закладів охорони здоров’я звернулися на 8,4% менше осіб, яким встановлено діагноз «ГРВІ» (4409 проти 4811 осіб за попередній), дітей – на 8,5% (2955 проти 2246), порівняно з попереднім тижнем. Серед госпіталізованих (98 осіб) переважають діти – 59,2% (абс. число 58). Рівень захворюваності нижче епідемічного порогу на 19,3% і є на середньому рівні інтенсивності перевищення епідемічного порогу.

З початку епідсезону в області, станом на 2 лютого, перехворіли на грип і ГРВІ у 2,1 рази менше осіб, ніж за аналогічний період попереднього епідсезону 2021-2022 рр., у т.ч. дітей у 1,7 разів.). Перевищення епідемічного рівня захворюваності зареєстровано в Сосницькій селищній і Менській міській ТГ Корюківського району, Борзнянській міській, Вертіївській, Комарівській, Мринській сільських громадах Ніжинського району, Коропській та Понорницькій селищних ТГ Новгород-Сіверського району, Варвинській, Ладанській і Линовицькій селищних громадах Прилуцького району. Органам місцевого самоврядування вищезазначених громад надано інформацію про епідемічну ситуацію з ГРВІ та грипу з метою ухвалення управлінських рішень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині зафіксовано два летальні випадки захворювання на ковід

У поточному епідсезоні серед циркулюючих вірусів домінує вірус грипу А. Водночас виділяються коронавіруси, віруси грипу В, парагрипу, риновіруси, РС-віруси, метапневмовіруси.

Вакциновано 2676 осіб, за останній тиждень – 91 особа.

Найкращий захист від грипу та коронавірусної хвороби (COVID-19) – це вакцинація. Вакцину від грипу можна придбати в аптечній мережі за власні кошти. Вакцинуватися від грипу можна протягом року.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button