Суспільство

У Дніпрі заборонили рекламу перевезень до Криму

Дніпровська міськрада вирішила заборонити рекламу пасажирських перевезень до анексованого Росією Криму на території міста.

Таке рішення 27 липня ухвалили депутати міськради на черговій сесії.

З ініціативою про заборону виступили громадські активісти, які зібрали підписи під електронною петицією – зверненням до мера. Збір підписів під схожою петицією до Президента України триває.

Раніше в Дніпрі волонтери оголосили кампанію з «очищення міста від кримського спаму». Вони вважають, що необхідно очистити місто від оголошень, що агітують за літній відпочинок в окупованому Криму і рекламують перевезення туди, щоб «жодна копійка, зароблена українцями на відпочинок, не дісталась окупаційній владі».

ЧЕline поцікавився в Ольги Хоніч, заступника чернігівського мера у сфері туризму, її ставленням до рішення  дніпровських депутатів і нагальності таких ініціатив для Чернігова:

«Як посадова особа можу сказати, що не знаю, чи належить таке рішення до компетенції місцевих рад. Тому якось коментувати його не можу. Як приватна особа вважаю, що будь-яке рішення слід оцінювати з боку його дієвості. Вважаю, що більш дієвим буде популяризувати, розвивати сферу туризму в себе, ніж забороняти поїздки до Криму чи де-інде»

Журналісти ЧЕline промоніторили найбільші туристичні компанії Чернігова, і жодна з них, за їх словами, не організовує туристичних поїздок до Криму.

Ще статті по темі

Back to top button