Суспільство

У Городні діють гуртки для пенсіонерів

У комунальній установі «Центр надання соціальних послуг» Городнянської міської ради діють гуртки, в яких люди знаходять собі заняття до смаку.

Про це повідомляє міськрада.

Ідея створення різноманітних гуртків для людей, які вийшли на пенсію за віком, належить директорці Центру надання соціальних послуг Наталії Семеновій. Вона каже, що побачила на прикладі власної мами наскільки важливо в цей період, який психологічно є дуже складним, знайти якесь заняття до душі і коло спілкування. Тут діє група «Здоров’я», гурток скандинавської ходи, танцювальний, «Огородник» та індивідуальні заняття за потребою— навчання працювати на компютері, смартфоні, оформлення різних видів допомоги, анкет, опитувальників тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Разом до Перемоги!»: у Коропській громаді відбувся захід згуртування (Фото)

Члени клубу «Огородник», наприклад, залюбки на зустрічах діляться смачними рецептами, проводять дегустацію заготовок на зиму, зроблених власноруч, проводять екскурсії, вчаться вирощувати розсаду і як добитися того, щоб мати гарний врожай.

Учасниці танцювального гуртка із задоволенням проводять репетиції, розучують різні танці, беруть участь у конкурсах тощо.

І всі, як один, запевняють: така форма роботи не тільки цікава, а й необхідна. Адже для кожної людини адаптація після виходу на пенсію для не минає просто. Такі заняття—то осередки тепла і взаєморозуміння, вони дають людині можливість відчувати себе зайнятою, потрібною, мати постійне коло спілкування, однодумців та друзів і лікуєють душу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button