Суспільство

У гуртожитки для постраждалих від обвалу на Попудренка закупили нову техніку

Для гуртожитку по вул. Ціолковського, 14, куди заселилися 84 колишніх мешканці пошкодженого будинку по вул. Попудренка, 16, придбане нове додаткове обладнання.

Про це ЧЕline повідомили у прес-службі Чернігівської міської ради.

Тепер на 5-му поверсі цього гуртожитку, де живуть зараз переселенці, на кухні з’являться дві додаткові електроплити та бойлер, а у ванній кімнаті – дві душові кабіни. Це обладнання покращить побутові умови мешканців. Зокрема, одної ванної на поверх було дійсно недостатньо, а загальний душ у цьому студентському гуртожитку тільки один і на першому поверсі.

Про це повідомив начальник управління квартирного обліку та приватизації житлового фонду міської ради Михайло Католик. За його словами, нове обладнання вже оплачене й буде завезене в найближчі дні. Готувати місце для його встановлення та підключення будуть технічні працівники ЧНТУ.

Раніше для переселенців у цей гуртожиток були завезені дві пральні машини. Перед цим було зроблено ремонти кімнат, коридору та санвузла 5-го поверху.

Уся побутова техніка придбана за позабюджетні кошти.

Першочергові потреби, на які потрібно витратити кошти, визначаються у співпраці з ініціативною групою мешканців пошкодженого будинку по вул. Попудренка, 16.

Із зібраних коштів на сьогодні витрачено 52 106,87 грн. Для переселенців придбані:

— плита електрична — 5482,92 грн (гуртожиток будівельного ліцею);

— будівельні матеріали — 6177,36 грн (гуртожиток будівельного ліцею);

— водонагрівач – 3171,59 грн (гуртожиток ліцею побуту);

— пральні машини – 2 шт. – 17 138 грн (гуртожиток ЧНТУ);

— душові кабіни (2 шт.), електроплити (2 шт.) та бойлер (1 шт.) — 20 137 грн.

Ще статті по темі

Back to top button