Суспільство

У гуртожиток для переселенців завезли електроплити та душові кабіни (Фото)

Дві душові кабіни та дві електроплити доставили днями до гуртожитку Чернігівського національного технологічного університету, куди заселилася частина мешканців пошкодженого будинку по вул. Попудренка.

Про це ЧЕline повідомили в прес-службі Чернігівської міської ради.

Усі речі придбані за кошти благодійників, які перераховуються на спеціальний рахунок, відкритий Благодійним фондом для допомоги жителям зруйнованого будинку. Загалом закупка для цього гуртожитку була зроблена на загальну суму понад 35 тис. грн.

Мешканці гуртожитку не виселятимуться, допоки не відновиться зруйнований будинок і люди не поселяться туди, де раніше мешкали», — сказав заступник міського голови Сергій Фесенко.

Він також повідомив, що зараз ПрАТ «Чернігівводпроект» вже робить геологічне дослідження, у «Чернігів-проектреконструкція» замовлена проектно-кошторисна документація, а Київський державний  науково-дослідний інститут будівельних конструкцій виконуватиме інструментальне обстеження пошкодженої будівлі на Попудренка, 16.

Після всіх цих обстежень, коли готова буде документація, орієнтовно навесні розпочнуться будівельні роботи. Планується, що до кінця року мешканці зможуть заселитися до свого будинку по вул. Попудренка.

Начальник управління квартирного обліку та приватизації житлового фонду міської ради Михайло Католик повідомив, що ті, хто раніше отримував субсидії на житло, зараз теж можуть їх отримати. Для цього необхідно насамперед оформити договір на проживання в гуртожитку, який потім треба надати до відділу субсидій.

Нагадаємо, в гуртожитку ЧНТУ для постраждалих мешканців виділено 5-й поверх. У кімнатах, коридорі та санвузлі зроблений ремонт. Там проживатимуть орієнтовно 84 особи.

Крім того, поселенці вже користуються новою технікою – пральними машинами та бойлером на кухні.

Завідувач гуртожитку Надія Радько розповіла, що на 5-му поверсі – 36 кімнат, вони майже всі заселені, але люди ще приходять, щоб оглянути помешкання. Вона також додала, що дві електроплити куплені на замовлення жильців, хоча на двох кухнях по дві електроплити було, але на таку кількість сімейних людей їх дійсно треба більше. Душові кабінки будуть встановлені замість старої ванни.

Ще статті по темі

Back to top button