Суспільство

У Ічні виник конфлікт через тротуар

До ЧЕline звернувся ічнянець Микола Шостак і розповів, що поблизу його подвір’я Ічнянський молочноконсервний комбінат демонтував 32 метри тротуару. Причому, за його даними, це зробили самовільно, без усіляких дозволів. І на підтвердження своїх слів навіть може надати відповіді з різних інстанцій.

Чоловік стверджує, що разом із тротуаром комбінат самовільно демонтував і паркан, яким був відгороджений город Шостаків.

«Через ці роботи тепер небезпечно ходити вулицею, а також після рясних опадів вся вода стікає на моє подвір’я і на город. І до сусідів теж», – каже чоловік.

Щоб розібратися в ситуації, ЧЕline зателефонував до Ічнянської міської ради. Заступник міського голови Віктор Крихтенко відповів, що про цю ситуацію знають. І що все насправді не так, як розповідає пан Шостак.

«Справа в тому, що на своїй землі Ічнянський молочноконсервний комбінат зробив під’їзд до свого підприємства. Зрозуміло, що демонтували частину тротуару, бо по бордюрам неможливо їздити. Але той тротуар на балансі міста не числився і був дуже примітивним.

Наразі комбінат виклав плити на тій земельній ділянці. Це вважається як благоустрій і тимчасова споруда. Тож особливих дозволів не потрібно було. З цього питання я консультувався з будівельною інспекцією з Чернігова. Там відповіли, що все гаразд.

Натомість Миколі Шостаку ми порадили звертатися з цим питанням до суду. Вже відомо, що суд у нього заяву не прийняв. Якщо суд відмовив, то, ймовірно, комбінат усе робить законно. До того ж, окрім Шостака, ніхто не протестує.

Щоправда, влітку люди з тієї вулиці просили покосити бур’яни. Ми це зробили, як належить. А щодо підтоплень, то, коли опади, всіх затоплює, не тільки Шостака», – відповів заступник міського голови.

Ще статті по темі

Back to top button