Суспільство

У корупційній справі радикалів Примакова і Гайдукевича почали допитувати свідків

У корупційній справі радикалів – голови Менської ОТГ Геннадія Примакова і депутата міської ради Валерія Гайдукевича (на час затримання Примаков був мером міста Мена, Гайдукевич – депутатом Менської районної ради, 2016 р.) – суд нарешті почав допитувати свідків. На судове засідання з’явилися двоє основних свідків, які безпосередньо передавали гроші, і двоє понятих. Засідання тривало цілий день.

Нагадаємо, кримінальна історія радикалів розпочалася ще в липні 2016 року. Валерія Гайдукевича і Геннадія Примакова обвинувачують в отриманні неправомірної вигоди в сумі 1 000 доларів США за сприяння у виділенні земельної ділянки в центрі Мени особі, яка проживає зовсім в іншій області.

У рамках розслідування кримінального провадження стосовно обох підозрюваних проводилися негласні слідчі розшукові дії, а саме відео- та аудіоконтроль, інформацію знімали з транспортних засобів, слухали й мобільні телефони обох підозрюваних. Прокуратура має записи телефонних розмов, у яких засвітилися й інші, ще не відомі фігуранти справи. Аби ця інформація не розсекретилася на всю Чернігівщину, адвокат Примакова і Гайдукевича просив суд на момент перегляду та заслуховування цінних доказів видалити із судової зали журналістів. Суд підтримав бажання підозрюваних у корупції, а тому, яку саме інформацію містили аудіо- та відеодоводи – не знаємо.

Заслухавши перших чотирьох свідків, судове засідання відклали на 18 січня. Попереду у справі – допит інших очевидців корупційної справи, а також судові дебати.

Обласна прокуратура наголошує, що має достатньо доказів, аби довести причетність обох радикалів до хабарницької справи. До матеріалів кримінальної справи суд долучив 4 томи доводів.

Зазначимо, що за рік судової тяганини, а судові засідання часто переносили через неявку підозрюваних у справі, радикал Валерій Гадуйкевич встиг підхопити популярну в Україні «корупційну епідемію»: влітку в нього стався гіпертонічний криз і від судів він ховався у лікарні. За словами адвоката, він навіть збирався звертатися по допомогу до Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М. М. Амосова.

Анна Коваль

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button