Суспільство

У Корюківці будуватимуть житло за кошти іноземних інвесторів

Будівництво багатоквартирних будинків для військових та представників правоохоронних органів, у тому числі тих, хто мають статус учасників АТО, — проекти, що фінансуватимуться за міжнародні кошти в рамках Меморандуму про проведення міжнародного конкурсу архітекторів, підписаного Міжнародною Спілкою офіцерів армії і поліції (Міжнародний Виконавчий Комітет(ІЕС)) та Чернігівською обласною державною адміністрацією.

3 жовтня в Чернігівській облдержадміністрації відбулась зустріч голови Міжнародного Виконавчого Комітету Євгенія Шпіца, повноважного представника в Україні Роберта Стрижова, представників окремих райдержадміністрацій та місцевих органів виконавчої влади. Участь у зустрічі, яку провела в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Юлія Свириденко, взяв Корюківський міський голова Ратан Ахмедов.

Сторони підписали додаткову угоду до Меморандуму в частині добудови об’єктів незавершеного житлового будівництва на Чернігівщині. У переліку об’єктів – багатоквартирний житловий будинок та реконструкція приміщення школи під житловий будинок у Корюківці, 30-квартирний житловий будинок у Варві та житловий будинок у Прилуках.

За словами Євгенія Шпіца, для здійснення всіх витрат, пов’язаних з добудовою житлових будинків, в Україні планують створити відповідний фонд.

Наразі ж Корюківська ОТГ, Варвинська та Корюківська райдержадміністрації, Прилуцький міськвиконком готуватимуть проектувальникам (це дві установи із Одеси та Запоріжжя) інформацію для виготовлення проектної документації, за наявності якої і почнуться будівельні роботи.

Говорили також про визначення замовників будівництва, якими можуть виступити органи місцевого самоврядування.

«Тільки спільні виважені кроки дадуть бажаний результат. У нашому випадку — це житло для військових та силовиків, ветеранів АТО. Тому необхідно врахувати всі деталі та акумулювати зусилля як обласної, так і місцевої влади, міськвиконкомів», — підсумувала Юлія Свириденко.

Джерело: Корюківська міська рада

 Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button