Суспільство

У Корюківці встановили камери відеоспостереження

На в’їздах до Корюківки, на площі та на основних перехрестях міста облаштували найсучасніші камери відеоспостереження загальною вартістю 521 тисяча гривень.

Із них 400 тисяч – спонсорські кошти, а 121 тисячу гривень виділили з міського бюджету за програмою, що була ухвалена ще минулим скликанням міськради.

Як повідомляється на сайті Корюківської міськради, камери однаково добре бачать і записують відео вдень та вночі, а також розпізнають номерні знаки транспортних засобів. Зображення та інформація в режимі онлайн передається до місцевого відділу поліції. Також ідентифікується транспортний засіб, що перебуває в арешті або викрадений тощо. Дані синхронізовані зі всеукраїнською базою даних.

«Згідно зі статистикою, після запуску перших камер суттєво зменшилась кількість випадків крадіжок так званими заїжджими гастролерами», — йдеться в повідомленні.

Крім того, у правоохоронних органів є портативні камери, які періодично розміщуватимуть у лісосмугах міста, зокрема районі Олексіївки для ідентифікації громадян, які створюють там стихійні сміттєзвалища. Один такий похід до лісу з мішечком сміття може коштувати громадянам 1 360 гривень штрафу.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button