Суспільство

У Корюківці зняли карантин щодо АЧС

Як ми вже повідомляли, наприкінці вересня в приватному господарстві м. Корюківка зафіксували випадок африканської чуми свиней.

За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області, заходи з ліквідації африканської чуми свиней і недопущення поширення цього захворювання в неблагополучному пункті щодо АЧС м.Корюківка Корюківського району проведені в повному обсязі, відповідно до вимог чинної Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней, Плану заходів із оздоровлення господарства від африканської чуми свиней, затвердженого протоколом засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Корюківській районній державній адміністрації № 13 від 28.09.2017 року.

Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при  Корюківській районній державній адміністрації № 16 від 06.11.2017 року територія неблагополучного пункту приватного господарства, зон захисту та нагляду оздоровлена і знято карантин з АЧС.

За поточний рік Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області зафіксувало 4 випадки АЧС у нашому регіоні. Наразі карантин триває лише в Куликівському районі. На фермі № 1 свинокомплексу господарства СФГ «Колос», де на початку жовтня виявили АЧС, проведено весь комплекс заходів для локалізації та знищення збудника АЧС, знищено все поголів´я (4 194 голови) свиней.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button